RSS

Disember End , Love End (errr , ngam ka?)

“CINTA” pada zaman persekolahan biasa kita dengar kan? Itu la yang dikatakan ‘CINTA MONYET’ , even kita ne bukan monyet. Percintaan tersebut sangatlah jarang kita dengar akan berkekalan. Mungkin ada jodoh, menyambung kembali kisah cinta zaman persekolahan pada masa akan datang. Semua itu kerja Allah S.W.T untuk menentukannya. Kita sebagai hamba-Nya hendaklah redha samada cinta kita kekal atau tidak.
                Okay, sudah laa. Jadi ustaz pulak. Aku jugak melalui cinta monyet ne. Sekarang aku pun berasa kecewa. HAHA. Akibat cinta monyet laa, apalagi! Tapi, aku berasa lain dari yang lain. Sebelum ini aku jugak bercinta then break. Tetapi, aku tidak berasa apa-apa. Hah! Itu Namanya Cintan Cintun. HAHA.
                Okay, sambung cinta sekarang pulak. Tinggalkan Cintan Cintun tuh. Sebelum bercinta dulu (22_sept-24_Dis_2011), aku dan Capital S menggunakan kata-kata yang ku gubah, ‘Cinta pada manusia ada dimana-mana. Tak kira berlainan jantina atau sejenis. Perasaan cinta itu adalah lumrah kehidupan manusia. Yang penting ada mencintai dan dicintai.” Faham2 jak laa kan.
                Sekarang aku tidak lagi mempunyai ikatan cinta dengannya kerana aku tidak sanggup sudah menanggung siksanya bercinta. Cehh! Sekarang aku mempunyai azam Tahun Baru 2012 antaranya anti-COUPLE_CintaMonyet. Aku rasa mau couple dengan buku2, kawan2, cikgu2 n keluarga2 ku. Kerana tanpa mereka hidupku kosong tak bermakna. Aku memang seorang yang suka berkawan, dan tidak hairanlah aku cepat rapat dengan someone even first time jumpa. Wahh, bangganya! Cehh, bangga laa sangat kan dapat ramai kawan. HAHA.
                Aku harap aku dapat mengotakan apa yang ku katakan dan azamkan. Aku harap, orang2 yang membaca post ini terus menyokong aku. “Tanpa kau , siapalah aku kan!”
                Ohh, lagi satu ingin ku katakan, dari apa yang kawan ku katakan supaya aku katakan kepada kamu, iaitu “Disember End, Love End”… Maybe betul ne kan, hujung2 tahun terus break. Okay, lastly, thankz so much coz sudi baca post ne. Doakan aku supaya dapat merealisasikan azam2 ku. Amin! Okay, Emmuaahh! :-*


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Gadis Tulip said...

anda di tag...KLIK DI SINI

Post a Comment